Table of Contents
Dit moeten we eerst weer ordenen en opruimen willen we dat het weer een beetje toonbaar wordt - lege snoepzakjes. En wie weet openen we in 2020 weer een keer onze deuren, zodat dan de gehele Watertoren kan worden bezichtigd. Wist je dat je bij Culinicious ook een Kids chocoladeworkshop kan boeken. Zo is er één gepland op 17 april (leuk voor de kinderen om een paashaastekening van chocola te maken)
Dan kunnen de kinderen iets lekkers maken voor moederdag. Uiteraard is een Kids chocoladeworkshop ook leuk voor kinderfeestjes. Kijk voor datamogelijkheden op deze website bij het kopje ‘reserveren’. Hopelijk zie ik je snel! Terwijl ik aan deze blog schrijf, is het nog volop CARNAVAL in het zuiden van het land.
Zelf vier ik eigenlijk geen carnaval. Zeker nu niet, nu ik binnenkort officieel open ga met mijn restaurant. Het wachten is op de drank- en exploitatievergunning en dan kan ik van start. Alle zaken die ik nog moest regelen voordat ik open ga, zijn inmiddels geregeld. Ook de eerste reserveringen zijn al binnen voor de maand april en mei 😊.
Bellen mag natuurlijk ook; zeker nu de formulieren nog niet gebruikt kunnen worden. Hierbij nog even mijn telefoonnummer: 06-18037777. Nu al bezig met de voorbereidingen voor het diner van de maanden april en mei (snoepzakjes papier). Inmiddels ben ik in gesprek met leveranciers voor zowel de wijnen als de thee. Dit is weer de andere kant van mijn werk
Mooie, zeer smaakvolle en kwalitatief goede producten wil ik straks kunnen aanbieden en dat zal zeker gaan lukken - Leveranciers Kauwgom - snoepgoed. Heb je zin in een heerlijk verrassend 5 gangen diner (eventueel met wijnarrangement) of een 4 gangen high tea, reserveer dan nu alvast een plek in mijn restaurant. Kijk even in de agenda en prik een datum
Ook deze staan gepland in de agenda. Boek snel en kom genieten van een heerlijke middag gevuld met chocola. Kinderfeestje plannen, maar geen inspiratie? Boek dan een chocoladeworkshop. Kijk even onder het kopje workshops voor de prijs en kijk in de agenda voor een geschikte datum. Wat zijn we even verwend geweest met prachtige temperaturen.
Wat een energie krijg ik altijd als de zon schijnt. Helaas is het nu even minder en hebben we weer te maken met harde stormen en regenbuien. Jammer, maar het is niet anders - Hoeveel snoep per persoon?. Dit geeft ons wel even de tijd om lekker in de keuken bezig te zijn en recepten uit te testen
Ik zal er ook een met jullie delen.: Dit keer een vegetarisch gerecht, t.w. (hoofdgerecht voor 4 personen). Benodigd: 1 sjalot fijngesnipperd, 100 ml droge vermouth, 125 ml slagroom, 2 el madeira, 400 g gemengde paddenstoelen (bijv shiitake, oesterzwammen, kastanjechampignons en cantharellen), 150 g pittige blauwe aderkaas (bijv. gorgonzola piccante of roquefort), 2 el olijfolie, 250 g verse lasagnebladen en 50 g rucola.
Voeg de slagroom toe en kook de saus in tot de gewenste dikte. Breng op smaak met de madeira, zout en peper. Veeg de paddenstoelen schoon en snijd of scheur ze in stukjes. Verkruimel de kaas. snoepzakjes kinderfeestje. Bewaar de saus, paddenstoelen en kaas afgedekt in de koelkast. Bak de paddenstoelen in 4 minuten beetgaar
Kook de lasagnebladen in 3-4 minjuten gaar en leg ze losjes op 4 borden. Schep er steeds een beetje paddenstoelen, madeiraroom, kaas en rucola tussen. Maal er peper naar smaak boven. Eet smakelijk! Dit keer een korte blog omdat er druk aan de site gewerkt gaat worden. Laatste ontwikkelingen bouw Culinicious.
De laatste weken van januari saampjes nog keihard gewerkt om alles af te krijgen en de puntjes op de i te zetten. Wat zijn we trots en was is het mooi geworden. Helemaal zoals ik het mezelf had voorgesteld (jumbo snoepzakjes). Het heeft wat uren/dagen/weken en zweetdruppels gekost maar het is het dubbel en dwars waard
Wat een complimenten hebben we gehad en wat hebben we met zijn allen genoten. We kunnen terugkijken op een zeer geslaagd feest. Nu sta ik dan ook te popelen om definitief open te mogen gaan….. maar ik heb nog niet officieel de drank- en exploitatievergunning binnen. Afgelopen week een brief ontvangen van de gemeente met het verzoek om nog wat aanvullende stukken aan te leveren.
positief kan worden afgewikkeld. Tot die tijd ga ik me buigen over nog andere af te handelen zaken die nodig zijn voor het open gaan van mijn restaurant en natuurlijk het upgraden van mijn website - snoepzakjes halloween. Zodra ik de definitieve vergunning binnen heb kan er een openingsdatum gepland worden en kan ik van start gaan
Tot snel en lieve culinaire groet, Lieve lezers, allereerst voor iedereen een heel mooi, gezond, liefdevol en culinair 2019 toegewenst. Een beetje later dan dat jullie waarschijnlijk van mij gewend zijn, volgt hier mijn blog voor deze maand. Zo…… de feestdagen zitten er weer op. Om heel eerlijk te zijn, ben ik blij dat dit weer achter de rug is.
Gezellig met familie en vrienden kerst en oud en nieuw vieren en ondertussen genieten van culinaire uitspattingen. Dit jaar heb ik de feestdagen totaal anders beleefd (transparante snoepzakjes). Geen culinaire uitspattingen voor mijn gezin, familie of vrienden. Nee……. Samen met mijn lieve man bouwen aan ons restaurant Culinicious. Alle dagen op tijd op, zodat we vroeg van start konden en soms tot ’s avonds 20.00 uur doorgegaan
Spierpijn in armen, benen en rug. Het heeft zeker zijn vruchten afgeworpen, want wat zijn we opgeschoten. Alle muren staan, alles is behangen en geschilderd (haribo snoep). Op de toiletdeuren na, deze krijgen van de week nog een 2e lakje. De tegels zijn gezet in de keuken en worden dit weekend door mij nog gevoegd
Dit is een bewuste keuze omdat eind deze week de vloer wordt gelegd. Het is dan mooier de tegels hier op aan te sluiten. En ook de stalen schuifdeur, waar ik als een berg tegen op zag, is door ons geplaatst en is een plaatje geworden. Nog ventilatoren en ventilatie laten aanbrengen en dan kan het schoonmaken en inrichten beginnen.
Wordt vervolgd! Mijn man Jan was blij dat hij weer gewoon naar zijn werk kon. halal snoepzakjes. Het klussen vind hij niet erg, maar het drillen van mij vond hij minder…. Tussen al het klussen door heb ik ook nog even een bestelling voor een kerst high tea verzorgd. Even twee dagen niet bouwen maar lekkernijen koken, bakken en versieren
En een blije klant. Deze maand staat ook in het teken van het regelen van muziek, aanschrijven leveranciers, regelen laatste administratieve noodzaken en het upgraden van deze website. Genoeg te doen dus nog. In januari altijd weer die voornemens om te gaan lijnen en sporten, om er na een maand achter te komen dat dit toch niks voor jou is en je eigenlijk gewoon lekker van het leven wilt genieten.
Om dan toch een beetje op gewicht te blijven probeer ik wel altijd 2 tot 3 keer in de week te gaan sporten. Nu heb ik het voordeel dat ik boven in mijn toren een sportuitrusting heb staan van een crosstrainer, een hometrainer en een roeiapparaat. Best luxe eigenlijk (snoepman, Aalst - Chocolade en suikerwerk). Ik hoef niet naar de sportschool (heb daar namelijk nooit de puf voor ) en kan nu, wanneer het mij uitkomt en ik zin heb gaan sporten
Nu moet ik eerlijk bekennen dat ik de hele maand december niet heb gesport. Hoewel; als je mij hebt zien sjouwen en schilderen en trap op en af, vind ik dat ik genoeg gesport heb - Hoeveel snoepjes is 25 gram?. Als straks alle bouwwerkzaamheden voorbij zijn, pak ik het gewone sporten maar weer eens op
Ik zeg niet dat het niet nodig is, maar ik eet met mate, eet fruit en groente en beweeg veel. Pillen, poedertjes, drankjes, punten tellen óf wat dan ook, is aan mij niet besteed. Mijn advies….. ben bewust met wat je eet en af en toe zondigen mag best. Zo ook met een lekkere .
Voor ca - snoepzakjes kant en klaar. 6 tot 8 personen € 18,00 Een echte aanrader. MEXICAANSE BRUINE BONENMAALTIJDSOEP MET GEHAKTBALLETJES 1 ui, 250 g gehakt, 1 zakje Mexicaanse kruiden, 1 beschuit, 1 el olie, 100 g blokjes mager rookspek, 1 teentje knoflook, 2 bouillontabletten, 1 pot bruine bonen, 1 blik gepelde tomaten, peterselie, tortillachips naturel, 1 bekertje zure room en 75 g geraspte kaas Ui pellen en snipperen
Beschuit erboven verkruimelen. Door elkaar kneden en kleine balletjes van draaien. In braadpan olie verhitten. Spek toevoegen en in ca. 5 minuten bruin bakken. Ui toevoegen en glazig bakken. Knoflook erboven uitpersen. ¾ liter water en bouillontabletten toevoegen. Ca. 10 minuten zachtjes koken. Toevoegen bruine bonen met vocht, gepelde tomaten in stukjes, rest van Mexicaanse kruiden en peterselie.
Gehaktballetjes toevoegen en ca. 7 minuten meekoken. Serveren met zure room, geraspte kaas en tortillachips. In verband met de aanstaande opening van mijn restaurant Culinicious in februari a.s. zal deze website eind van deze maand tijdelijk ‘under construction’ zijn - Nostalgische Soorten Snoep. Houd de website goed in de gaten en blijf mij volgen
Hoop je snel te mogen ontvangen in De Watertoren. Lieve culinaire groet en tot snel (ziens) in mijn restaurant. xxx Nog een paar nachtjes slapen en dan is het pakjesavond. Altijd weer gezellig met elkaar er een leuke avond van maken vol lekkernijen, een zak vol pakjes en warme chocolademelk.
Wij zijn met z’n allen zulke snoeperts (snoepzakjes leeg). Elke keer neem ik me weer voor om niet zoveel in huis te halen, maar als ik dan weer door de supermarkt loop, dan denk ik weer, ach het is toch wel gezellig om thuis schalen en potten vol lekkernijen te hebben staan
Omdat ik me nooit kan inhouden en we echt niet alles op krijgen moet ik toch ook wat verzinnen met de restjes die overblijven, want de kerst staat straks ook weer voor de deur en dan wil ik mijn potten en schalen met kerstlekkernijen gevuld hebben. Om jullie te helpen hieronder een makkelijk recept om van het overschot van chocoladeletters, kruidnoten, schuimpjes etc.
Verwarm de oven voor op 150 graden. Doe al het strooigoed, het brood en de rozijnen bij elkaar in een grote kom. Snijd de abrikozen in kleine stukjes en breek de speculaas en taaitaai in grove stukken en voeg toe. Hak de chocoladeletter in kleine stukjes en schep dit ook door het strooigoed.
Schenk het melkmengsel bij het strooigoed en mix goed door elkaar - paw patrol snoepzakjes. Zorg dat het een lekkere kleffe boel wordt. Schep het mengsel in een cake- of taartvorm en bak de taart in ruim een uur op 150 graden. Serveer met een bolletje kaneel- of roomijs of geniet ervan bij een beker warme chocomel
Na Sinterklaas weer gezellig de kerstboom opzetten en winterse sferen in huis creëren. De kaarsjes verlichten het huis in een mooie gloed en we kunnen ons gaan verdiepen in de kookboeken om een heerlijk kerstdiner op tafel te zetten. Sommigen zullen helemaal uitspatten, anderen houden het liever simpel en gaan gezellig gourmetten.
Als je een goed en gezellig gezelschap hebt, is voor mij de kerst al geslaagd (snoep per kilo). We snoepen in deze tijd wat meer, we nemen de tijd voor elkaar om gezellig bij te kletsen en genieten van een extra drankje en lekker hapje. We maken een frisse winterse wandeling, doen een koude loopneus op, spelen gezelschapsspelletje met het hele gezin, we kijken een kerstfilm
Roer tot de boter en de suiker zijn gesmolten. Laat ca. Hoe beginnen met inpakken?. 10 minuten afkoelen. Meng het stroopmengsel met de eieren in een kom tot een zachte en egale massa. Spatel de bloem, het zelfrijzen d bakmeel, het gemberpoeder, het kaneelpoeder, het nootmuskaatpoeder en de baking soda door het stroopmengsel. Meng tot een kruimelig geheel en kneed met je handen toot een bal
1 uur rusten in de koelkast. Verwarm de oven voor op 180 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Rol het deeg op een met bloem bestoven werkblad uit tot een lap van ca. 5 mm dik. Steek met het uitsteekvormpje sterren uit het deeg. Leg ze in een cirkel op de bakplaat zodat iedere ster de vorige ster net overlapt.
Navigation
Latest Posts
Snoepzakjes Verjaardag
Snoepzakjes Eid
Lidl Snoepzakjes